Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

"Αγάπη μου είσαι στο fb;;;;;;;;;;" RECAP ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1

Ήταν καιρός. Έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και μήνες, αλλά η τελειότητα αξίζει την αναμονή. Η δημιουργός της επιτυχίας "Στο Σύμπλεγμα της Αράχνης" επέστρεψε με μία φρέσκια ρομαντική κωμωδία, και ως περήφανος Καβαλιώτης, θα είμαι εδώ για να σχολιάζουμε κάθε βδομάδα όλα τα τρελά που σίγουρα θα δούμε φέτος. Ξεκινάμε, λοιπόν...

Αγάπη μου είσαι στο facebook;
(επεισόδιο 1)

Η ιστορία μας ξεκινάει εκεί που κάθε μεγάλη αγάπη κάνει τα πρώτα της βήματα-- στο Facebook. Γνωρίζουμε τον Γιάννη, ο οποίος έχει μοναξιές και αποφασίζει να την πέσει στην Αθηνά, που της έχει κάνει δεκαπέντε like στις 3 μέρες που γνωρίζονται, άρα έχει υποχρέωση να του κάτσει.

 Η Αθηνά, επειδή χρειάζεται κάποιον να την βγάλει από το μίζερο χωριό της κι επειδή έχει μηδενική αίσθηση αυτοεκτίμησης, αποφασίζει να παίξει μαζί του, αντί να τον καταγγείλει στο Ναι, Είσαι Μισογύνης. Την επόμενη φορά που βλέπουμε το ζευγάρι, βρίσκονται σε μια ερημιά [και εδώ καταγγέλλω την έλλειψη φαντασίας, καθώς θα ήταν εκπληκτικό throwback αν η επόμενη σκηνή ήταν γυρισμένη στην ίδια ερημιά που στο προηγούμενο σήριαλ οι ίδιοι ηθοποιοί γύρισαν την σκηνή του πισωκολλητού] και κάνουν βόλτα.


Τότε είναι που, σε μια κρίση ευτυχίας, και χωρίς να ξέρουμε το παραμικρό για αυτό το ζευγάρι, ο Γιάννης βγάζει ένα δαχτυλίδι και ζητά από την Αθηνά να γίνει η γυναίκα του.


Χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση, γιατί αυτή η ιστορία δεν έχει να κάνει με δύο άκυρους που παντρεύονται, αλλά με την Ελευθερία Καραδήμου να εξερευνά την ιερή της #θηλυκότητα μετά τα πενήντα, βλέπουμε γρήγορα πλάνα από τον γάμο, τον γαμπρό να χορεύει ζεμπεκιά, και την νύφη να συνειδητοποιεί πώς θα αντέξει την νέα της ζωή:


Ξανά, χωρίς καθυστερήσεις, αντικρίζουμε το ζευγάρι να επιστρέφει από το ταξίδι του μέλιτος, δυο βδομάδες μετά, πιο ερωτευμένο από ποτέ, και η Αθηνά λέει πολλές μεγάλες #αλήθειες.

  1. Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, και πλέον οι άνθρωποι γνωρίζονται και παντρεύονται από το Facebook (πανέξυπνη κοινωνική κριτική της κας. Καραδήμου, κλείνοντας ταυτόχρονα την σεναριακή τρύπα του πόσο γρήγορα παντρεύτηκαν αυτοί οι δύο).
  2. Ρωτάει τον Γιάννη γιατί δεν ήρθε η μάνα του στον γάμο, και αποκαλύπτει ότι δεν ξέρει τίποτα γι' αυτήν (πανέξυπνος τρόπος της κας. Καραδήμου να δείξει ότι η Αθηνά είναι χαζή και πως η αληθινή πρωταγωνίστρια είναι Η ΙΔΙΑ).
  3. Αυτό. Δεν είπε και τίποτα άλλο. Μετά φασώθηκαν λίγο.
Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι η μάνα του Γιάννη είναι τραγουδιάρα και δεν αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής του. 


Και πάνω που η Αθηνά είναι κάπως "Σκάσε και πάρε με στον καναπέ", χτυπάει το τηλέφωνό της, με ένα απαρχαιωμένο κομμάτι της Lady Gaga. Είναι η μία, η μοναδική, η θεάρα, η ΜΑΝΑ ΤΗΣ. Είναι η πρωταγωνίστριά μας, η Ελευθερία Καραδήμου. Και έχει νέα.


Η ΠΕΘΕΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ!
Άλλη μια εύστοχη παρατήρηση της κας. Καραδήμου για την Ελλάδα της κρίσης.
Το μόνο που δεν περίμενε είναι πως αμέσως μετά θα χτυπούσε και το τηλέφωνο του Γιάννη, και θα ήταν η δική του μάνα, με εξίσου συνταρακτικά νέα:


Και επίσης ότι ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ!
Πόσες πεθερές σε ένα σπίτι; 
Πόση #ίντριγκα;
Το μόνο δύσκολο είναι ότι το ζευγάρι δεν ξέρει πώς να πει τα νέα ο ένας στον άλλον, γι' αυτό βρίσκουν άλλη μια ευκαιρία να φασωθούν, ενώ σκέφτονται πώς να προχωρήσουν.
Εν τέλει απλά το λένε επειδή είναι εντελώς βαρετοί και η μόνη που μετράει είναι η Ελευθερία Καραδήμου, την οποία θα δούμε σε λίγο. Πρώτα, όμως, λίγη πορνογραφία.


Και, πλησιάζοντας στο grand finale του επεισοδ-- τι εννοείς από τώρα; Είναι σειρά της Καραδήμου, περίμενες να γίνει κάτι από το πρώτο επεισόδιο; 
Το μόνο που μας έμεινε είναι μια συγκινητική στιγμή αποχωρισμού μεταξύ δυο φιλενάδων.


Όταν η Πιρσιφόν έρχεται για να αποχαιρετήσει την καλύτερή της φίλη, η θλίψη βαραίνει ξεκάθαρα το βλέμμα της.


Σύντομα, όμως, όλα διαλύονται καθώς η Πιρσιφόν γκρινιάζει για τον ελληνικό καφέ που της έφερε η Ελευθερία Καραδήμου, επειδή, όπως λέει, στο σπίτι της πίνει καπουτσίνο, και μετά αρχίζει να γκρινιάζει για τον ανύπαντρο γιο της που αυνανίζεται τακτικά και πρέπει να τον δει γιατρός. Σκρόφα, εγωκεντρική Πιρσιφόν.

Και αυτό ήταν το επεισόδιο. Αυτό ήταν κυριολεκτικά το επεισόδιο. Μισώ τον εαυτό μου που το είδα, μισώ τον εαυτό μου που το είδα ξανά για να κάνω caps, μισώ που μου άρεσε και μισώ την ζωή μου. Μισώ εσάς. Τα λέμε την άλλη βδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου